Комисията по правни въпроси към Европейския парламент отхвърли кандидатурите за еврокомисари

...
Комисията по правни въпроси към Европейския парламент отхвърли кандидатурите за еврокомисари
Коментари Харесай

Правната комисия на ЕП не хареса двама кандидати за еврокомисари. Други 7 под въпрос

Комисията по правни въпроси към Европейския парламент отхвърли кандидатурите за еврокомисари на Румъния и Унгария. Мотивът за блокирането на номинацията на румънката Романа Плумб е спор на ползи и открити несъгласия в декларацията й. Въпреки изпращането на спомагателни въпроси и получените отговори, евродепутатите не са стигнали до болшинство на мненията, че Плумб може да бъде еврокомисар, разясняват от пресслужбата на Екологичен потенциал. Въпреки това допустимо е въпреки всичко Плумб да бъде позволена до устно чуване пред комисията на Екологичен потенциал по превоза идната седмица. Ако тя не получи задоволително позитивни оценки след устния изпит, може да се наложи Букурещ да предложи различен претендент за еврокомисар.

Унгарецът Лалсо Трочани пък е създателят на медийното законодателство в страната, което бе подложено на критика от европейските институции.

Под въпрос са и кандидатурите на още седем страни. Техните декларации за спор на ползи също оставят отворени въпроси, съобщи Нова тв.

Изслушването на номинираните стартира в понеделник, 30 септември. Всеки от претендентите ще бъде препитвам по 3 часа. По авансово формирания график българският претендент за еврокомисар Мария Габриел ще приказва още в първия ден.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР